Contacteer ons

Contact Persoon : ZHANG

Telefoonnummer : 86-18137338517

WhatsApp : +8618137338517

Free call

Ongeveer de Eigenschappen van Titanium en Titaniumlegeringen

August 15, 2022

Laatste bedrijfscasus over Ongeveer de Eigenschappen van Titanium en Titaniumlegeringen

Als nieuw type van materiaal, heeft de titaniumlegering volledig staal of ijzer in vele aspecten, zoals ruimte, aardolieverwerking en automobiele productie vervangen. De belangrijkste reden voor dit is dat het titanium en de titaniumlegeringen zeer goede fysieke en chemische eigenschappen hebben. Daarna, zullen verscheidene typische eigenschappen worden geïntroduceerd:

1. Sterkte met hoge weerstand en thermische

De dichtheid van titaniumlegering is over het algemeen rond 4.5g/cm3, die slechts 60% van dat van staal is. De werkende temperatuur is hoger dan dat van aluminiumlegering, en de vereiste sterkte kan nog bij middelgrote temperatuur worden gehandhaafd, en het kan stabiel lange tijd bij een temperatuur van 450℃-500℃ werken. Sommige titaniumlegeringen hebben met hoge weerstand de sterkte van velen legeren structureel staal, en kunnen aan componenten met hoge eenheidssterkte, goede starheid richten overtroffen, en lichtgewicht. Momenteel wijd gebruikt in vliegtuigenmotoronderdelen, kaders, bevestigingsmiddelen en landingsgestel.

2. Hoge chemische activiteit

Het titanium reageert sterk met gassen zoals zuurstof, kooldioxide, waterdamp en ammoniak in de atmosfeer. Wanneer de koolstofinhoud groter is dan 0,2%, zal de harde Tic in de titaniumlegering worden gevormd; wanneer de temperatuur hoog is, zal een harde oppervlaktelaag van Tin ook gevormd worden wanneer het met N in wisselwerking staat; wanneer de temperatuur boven 600 ℃ is, absorbeert het titanium zuurstof om het verharden met hoge hardheidsvloer te vormen. Zo zijn zijn sterkte, hardheid en corrosieweerstand beter.

3. Sterke lage temperatuurprestaties

De titaniumlegeringen bij lage temperatuur die door titaniumlegeringen TA7 worden vertegenwoordigd (Ti-5Al-2.5Sn), TC4 (Ti-6Al-4V) en Ti-2.5Zr-1.5Mo, enz., hun sterkte stijgt met de daling van temperatuur, maar de plasticiteit verandert niet. groot. Het handhaaft goede rekbaarheid en hardheid bij een lage temperatuur van -196-253 °C, en vermijdt de koude broosheid van metalen. Het is een ideaal materiaal voor containers bij lage temperatuur, opslagtanks en ander materiaal.

4. Sterke bio-affiniteit

Twee titaniumlegeringen, Ti6Al7Nb en Ti13Nb13Zr, worden vaak gebruikt op het medische gebied als grondstoffen voor chirurgische implants. Hun elastische modulus is zeer dicht aan dat van menselijk been, en zij zijn ook niet-toxisch en niet-magnetisch. Het kan door het menselijke lichaam worden gebruikt lange tijd om mensen in betere medische terugwinning te helpen.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in